Gdańsk widok ogólny od strony Alei Leningradzkiej / wg fotografii barwnej K. Jabłońskiego. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe, RSW Prasa Książka Ruch, 1973)
Przedstawia widok ogólny Gdańska od strony płd.-zach., na pierwszym planie skrzyżowanie ul. Wojciecha Bogusławskiego i Za Murami, ok. 1975 r.