[Gdańsk ul. Mariacka, widok z przedproża] / [Bronisław Waldemar Schönborn]. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1937)
Przedstawia fragment ul. Mariackiej (dawniej Panieńska), widzianej z przedproża kamienicy nr 13.