[Gdańsk ul. Mariacka, widok z przedproża] - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971). ([Gdańsk], 1937)
Przedstawia fragment ul. Mariackiej (dawniej Panieńska), widzianej z przedproża kamienicy nr 13.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Data powstania na podstawie działalności autora.
Autor na podstawie analogii kompozycji i opisu na odwrociu.
Na odwrocie, ołówkiem: Rys. B.W. Schönborn. Gdańsk, ul. Panieńska widziana z przedproża domu nr 13.
Keywords: Rysunek -- Polska -- 1900-1945.; Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce