Portrety - Iwaszkiewicz, Maria (1924-2019).; Papieska, Agnieszka (1973- ).; Wydawnictwo Akademickie SEDNO (Warszawa : SEDNO Wydawnictwo Akademickie, 2020)
Zawiera sto gawęd Marii Iwaszkiewicz o ludziach, którzy odegrali ważną rolę w historii polskiej kultury.
Indeks.
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury
Keywords: Sławni ludzie -- Polska -- 20 w. -- biografie