Exlibris mgr. Mariana Wojciechowskiego [Zygmunt Acedański]. - Acedański, Zygmunt (1909-1991) (1964)
Przedstawia fragment znaczka pocztowego, powiększonego przez lupę, z frontonem Uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie, nad wyobrażeniem napis: Poczta Pols., a pod wizerunkiem: Lwów - Uniwer. Napis nad kompozycją: Exlibris, u dołu: Mgr. Mariana Wojciechowskiego. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut. i rok.