Aus der Bibliothek von Walther Schreiber / Ade. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1945)
W owalu korowód dziewcząt tańczących wokół posągu Wenus z Milo przed starożytną świątynią. Poniżej napis: Aus der Bibliothek von Walther Schreiber oraz czterech uczonych pochylonych nad ogromną księgą. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.