Danzig Jopengasse. - Künstler Postkarten-Verlag Hoffmann's Stärkefabriken (Salzuflen : Künstler Postkarten Verlag Hoffmanns Stärkefabriken, 1890)
Przedstawia ulicę Piwną, widok od strony Zbrojowni, ok. 1900 r.
Data wg budowy k. poczt.
Na rewersie w lewym dolnym rugu logo fabryki skrobi Hoffmanna z Salzuflen.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe