Ex Libris Václav Grégr / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1967)
Na fragmencie kuli ziemskiej karawela pod pełnymi żaglami, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Václav Grégr. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.