Św. Wojciech 997 Jan Paweł II 1987 1186 przybycie Cystersów do Oliwy. ([Mennica Państwowa], 1987)
Medal. Na awersie postać Jana Pawła II ze Św. Wojciechem, u góry na karcie napis: Ipse Vero Adiit Primo Urbem Gyddangzc. Wokół medalu 997 Św. Wojciech-Jan Paweł II 1987. Na rewersie Katedra w Gdańsku-Oliwie, oraz data i napis: 1186 przybycie Cystersów do Oliwy,.