Św. Wojciech 997 Jan Paweł II 1987 1186 przybycie Cystersów do Oliwy. - Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1987)
Medal. Na awersie postać Jana Pawła II ze Św. Wojciechem, u góry na karcie napis: Ipse Vero Adiit Primo Urbem Gyddangzc. Wokół medalu 997 Św. Wojciech-Jan Paweł II 1987. Na rewersie Katedra w Gdańsku-Oliwie, oraz data i napis: 1186 przybycie Cystersów do Oliwy,.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie emitenta.
Data na podstawie inskrypcji na medalu.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe