Iz Knig Ob SSSR Ex Libris Tadeusza T. Gudzowskiego / Filipp Fedorovič Mahonin. - Mahonin, Filipp Fedorovič (1929-1973) (1963)
Na tle moskiewskiego soboru Wasyla Błogosławionego postać mężczyzny z czaopismem: Polska, pod pachą. Napis u góry: Iz Knig Ob SSSR, u dołu: Ex Libris Tadeusza T. Gudzowskiego. Sygnatura artysty FM w obrębie kompozycji.