Ex Libris Galambos Ferenc / di. - Drahos, Istvan (1895-1968) (1959)
W altanie siedzi w fotelu mężczyzna czytający książkę obok kobieta z filiżanką w ręku, niżej gołąb z listem w dziobie. U dołu napis: Ex Libris Galambos Ferenc. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.