Ex Libris Galambos Ferenc - Drahos, Istvan (1895-1968).; Galambos, Ferenc (1910-1988). (1959)
W altanie siedzi w fotelu mężczyzna czytający książkę obok kobieta z filiżanką w ręku, niżej gołąb z listem w dziobie. U dołu napis: Ex Libris Galambos Ferenc. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Węgry -- 20 w