Medal. Władysław II Wygnaniec 1138-1146 Kraków Kościół- Św. Andrzeja. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1989)
Medal. Awers: Półpostać Władysława lekko w lewo, Władysław II Wygnaniec 1138-1146, Rewers: Widok kościoła św. Andrzeja w Krakowie, Kraków Kościół- Św. Andrzeja.
Tytuł według napisu na medalu.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie znaku emitenta wybitego na medalu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska