[Gdańsk, widok ogólny] [aut. odbitki Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia widok Gdańska z wałów obronnych w kierunku zachodnim. Na pierwszym planie fosa, w głębi widoczny początek ul. Nowe Ogrody i gmach Zarządu Prowincji, przed 1895 r.