Approaches to ethics : representative selections from classical times to the present / edited by W. T. Jones, Frederick Sontag, Morton O. Beckner, Robert J. Fogelin. - Jones, William Thomas (1910-1998); Sontag, Frederick (1924-2009); Beckner, Morton Orvan (1928-2001); Fogelin, Robert J. (1932-2016) (McGraw-Hill, 1977)
zawiera wybór tekstów filozoficznych od czasów starożytnych do współczesnych.