O performatywności literatury XXI w. i o "literackiej odpowiedzi" na "zwrot performatywny" : studium dotyczące slam poetry = About performativity in twenty-first century literature and "literary response" to "performative turn" : a study for the slam poetry / Justyna Czupiłka. - Czupiłka, Justyna
Zakres i treść: XIX-wieczna improwizacja a współczesny slam i inne artystyczne działania performatywne, mechanizmy działania - "przekształcania rzeczywistości" za pomocą słów, slam odpowiedzią i reakcją na lęki współczesnego odbiorcy.