Ex Libris Adela Łagodzińska A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1958)
Na parapecie otwartego okna leży otwarta książka i stoi dzbanek z bukietem kwiatów. Za oknem widok na kościół. Napis: Ex Libris Adela Łagodzińska. Sygn. aut. w obrębie kompoz.