Ex Libris Adela Łagodzińska - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Łagodzińska, Adela (1905-1990). ([S.l.], 1958)
Na parapecie otwartego okna leży otwarta książka i stoi dzbanek z bukietem kwiatów. Za oknem widok na kościół. Napis: Ex Libris Adela Łagodzińska. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Pod kompozycją autograf aut., data i inform. o technice graf.