Aus Der Bücherei Ludwig Saeng / TG. - Gengnagel, Theodor (1880-1943) (1921)
W kole nagi mężczyzna z płonącą pochodnią w ręku, na tle gwieździstego nieba, wokoło napis: Aus Der Bücherei Ludwig Saeng. Sygnatura artysty, monogram TG w obrębie kompozycji.