Lolitki, nimfetki i inne "demoniczne" dziewczęta na przykładzie Lolity Vladimira Nabokova, Galerianek Katarzyny Rosłaniec, Ślicznotki Louisa Mallego i Leona zawodowca Luca Bessona / Justyna Ratkowska-Pasikowska. - Ratkowska-Pasikowska, Justyna (1980- ).
Pasaże egzystencji lolitowego świata, nimfetki merkantylne, nimfetki kontekstualne.