Posąg Neptuna w Gdańsku [2] / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1954)
Przedstawia Fontannę Neptuna na Długim Targu w Gdańsku na tle fasady Dworu Artusa w rusztowaniach.