Ex Libris Doctor Rudolf Neumann / WE. - Ehringhausen, Willy (1868-1933) (1900)
Przedstawia w górnej części, otoczonej gałązkami laurowymi, na tle górzystego krajobrazu, fragment jońskiej świątyni, Atenę i sowę. Niżej dwa popiersia Hermesa i Temidy. U dołu na ozdobnej tablicy napis: Ex Libris Doctor Rudolf Neumann. Sygn. aut. w obrębie kompoz.