Fragment fasady domu kupca Speimanna przy ul. Długi Targ 41 - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1946)
Przedstawia zniszczenia fasady domu kupca Speimanna przy ul. Długi Targ 41 w Gdańsku.
U dołu w polu kompozycji tytuł, sygnatura autora, miejsce powstania i data.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy; Gdańsk (Polska) -- w sztuce