Retoryka umierania : angielskie mowy pożegnalne doby Tudorów i Stuartów / wstęp i redakcja Olga Kubińska. - Kubińska, Olga; Kubińska, Olga (Przygody Ciała, 2019)
Zawiera zbiór mów pożegnalnych z XVI i XVII wieku, wygłaszanych przez skazańców przed egzekucją.