Ex Libris Marcina Jarnuszkiewicza / Jerzy Jarnuszkiewicz. - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005) (1950)
Kołyska na oparciu wycięte serce i monogram MJ. Z kołyski wsuwa się ręka z książką, nad nią napis: Ex Libris, pod kołyską tablica z napisem: Marcina Jarnuszkiewicza.