Granice licentia translatoris na przykładzie "Nowego Przekładu Dynamicznego Księgi Psalmów" / Krzysztof Bardski. - Bardski, Krzysztof (1962- ).
Keywords: the Bible, Psalms, translation, dynamic translation, translation theory.