Roman Brandstaetter - Marchołt czyli Śmieszna historia o Sowizdrzałach / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1964)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 13.04.1964 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria: Maria Chodecka, scenografia: Marian Kołodziej.