Księgozbiór Hadży Seraja Chan Szapszała : Ex Oriente Lux / [Janusz Tłomakowski]. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) ([wydawca nieznany], 1930)
W potrójnym ozdobnym obramowaniu, naśladującym dywan, stojący wielbłąd dwugarbny na tle zachodzącego słońca, nad nim napis: Ex Oriente Lux. Napis na obramowaniu u góry: Księgozbiór, u dołu: Hadży Seraja Chan Szapszała.