[Afisz. Incipit:] Engelbert Humperdinck Jaś i Małgosia Baśń operowa w 3 aktach ... - Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1966)
Afisz informujący o premierze 20.12.1966 r. Inscenizacja, reżyseria i choreografia: Janina Jarzynówna-Sobczak, kierownictwo muzyczne: Jerzy Katlewicz, scenografia: Kazimierz Mikulski.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina (Gdańsk); Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.; Afisz muzyczny