Arcydzieła sztuki perskiej ze zbiorów polskich / pod red. Tadeusza Majdy ; [aut. haseł Beata Biedrońska-Słota et al.]. - Biedrońska-Słota, Beata (Muzeum Narodowe, 2002)
Katalog towarzyszący wystawie w Muzeum Narodowym w Warszawie, 22 kwietnia - 30 czerwca 2002.