Siegè de Dantzick (Avril 1807) - Skelton, Joseph (1785-1850).; Fort, Jean-Antoine-Siméon (1793-1861).; Gavard, Charles (1794-1871). ([Paris] : Gavard, 1842)
Przedstawia oblężenie Gdańska w 1807 r. Ofensywa wojsk francuskich z okolic Wrzeszcza, Piecek i Migowa w widoku aksometrycznym.
Po lewej górą, w polu wycisku: "Gal.rie hist.que de Versailles"; po środku: "834"; po lewej: "S.ie VII S.on 2"; u dołu po lewej pod kompozycją: "Peint par Siméon Fort", po prawej: "Gravé par Skelton"; po środku: "Siegè de Dantzick (Avril 1807) / Investissement de la place"; poniżej po prawej: "Diagraphe et Pantographe - Gavard".
Sygn. aut., wyd., tyt. zawarte w podpisie pod kompoz. Miejsce wyd. na podst. działalności wydawcy. Data wyd. na podst. działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014