Dr Josef Lenze Exlibris - Ott, Norbert H. (1942-2025); Lenze, Josef (1886-1976). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Kobieta z gitarą, za nią regał z książkami, u dołu napis: Dr Josef Lenze Exlibris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.
Na odwrocie nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w