[Afisz. Incipit] Sopot, ul. Chopina 16 - Piątek, dnia 15 listopada 1946 r. II. Koncert Popularny ... - Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o koncercie. Wykonawcy: Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Bałtyckiej, dyrekcja Feliks Rybicki, skrzypce Stefan Herman.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Sopot -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.