Ex Libris Wilhelm Carl Heraeus BW. - Wenig, Bernhard (1871-1940) (1902)
W obramowaniu dwóch drzew prasa hydrauliczna, u góry w lewym narożniku jednorożec, w prawym ręka z bukietem róż. U dołu tablica z napisem: Ex Libris Wilhelm Carl Heraeus. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.