Ulica Mariacka, przedproże V [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1952)
Przedstawia zachowane przedproże kamienicy przy ul. Mariackiej, w głębi widoczna wieża Ratusza Głównego Miasta, 1952 r.