[Afisz. Incipit] Ogłoszenie. Zarząd Miejski w Elblągu wzywa rodziców ... do dokonania zapisów do szkół powszechnych ... / Jerzy Skarżyński. - Skarżyński, Jerzy Stanisław (1911-2003) ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o obowiązku szkolnym.