Ex Libris Mariana Wojciechowskiego / [Karol Baraniecki]. - Baraniecki, Karol (1911-1986) (1960)
Pod drzewem siedząca postać czytająca książkę, świeci słońce, obok drzewa rosną kwiaty i płynie rzeczka, u góry na koronie drzewa napis: Ex Libris, u dołu za rzeczką: Mariana Wojciechowskiego.