[Statki na Motławie w Gdańsku] - Bahl, Reinhold (1869-1945). (Gdańsk, 1921)
Przedstawia statki parowe i żaglowe na Motławie w Gdańsku. W tle sylweta Kościoła Mariackiego i kościoła św. Jana.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora, miejsce powstania i data: R. Bahl, Danzig 21.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce