Ex libris Rajmunda Aszkowskiego / [Rajmund Aszkowski]. - Aszkowski, Rajmund (1967- ). ([wydawca nieznany], 2010)
Przedstawia kwadrat z napisem: Ex libris Rajmunda Aszkowskiego, na jego obramowaniu napis u góry: 30. rocznica strajków w Gdańsku (1980-2010), u dołu Idea Solidarności jest prosta: dzielić się ze wszystkimi i nie zatrzymywać niczego dla siebie. Nad i pod obramowaniem rząd kolorowych kółek. Pod wyobrażeniem ołówkiem tytuł pracy: "Prostota" oraz ślepy trójkątny wycisk z literą R.