Ex - Libris Bolesława Wita Święcickiego - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Święcicki, Bolesław Wit (1901-1976). ([S.l.], 1962)
Przedstawia na pierwszym planie mrówkę i żuka na tle kart z gazety "Głos Wybrzeża", w tle nabrzeże portowe i statek. Napis u góry: Ex - Libris, u dołu: Bolesława Wita Święcickiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.