Ulica Mariacka, widok ruin Bramy z ulicy Mariackiej [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia zniszczoną podczas wojny Bramę Mariacką, widok od strony ul. Mariackiej, 1947 r.