Ulica Mariacka, widok ruin Bramy z ulicy Mariackiej - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk, 1945)
Przedstawia zniszczoną podczas wojny Bramę Mariacką, widok od strony ul. Mariackiej, 1947 r.
Tyt. główny i data na pierwszej karcie teki, tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie