[Frachtowiec "Zamość"] - Folwarczny, Jan Antoni (1949-1991).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia dwa zdjęcia: wrak statku " Zamość" oraz powitanie rozbitków na lotnisku w Rębiechowie, luty 1979 r.
Opis pod zdjęciem: 20 stycznia frachtowiec PLO "Zamość" uległ katastrofie w pobliżu Antwerpii. Załoga i pasażerowie rozbitego statku wrócili do kraju na pokładzie samolotu.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Rozbitkowie -- fotografie; Statki handlowe -- Polska -- 1945- -- fotografie; Żegluga -- wypadki -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie