Josephus Maximilianus Comes de Tenczyn Ossoliński / Nach der Natur gezeichnet von Mahnke. - Mahnke, Karl (1764-1835) (Odciśnięto w Inst. Ossolińskich, 1828)
Przedstawia portret w popiersiu 3/4 w prawo, w owalu.