Krasnoludki - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia starszego mężczyznę śpiącego w fotelu bujanym, wokół niego dwójka dzieci.
Pod kompozycją tuszem tytuł: Krasnoludki.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora KG.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Na odwrocie adnotacja ołówkiem: Opowiadanie A. Morzkowskiej.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.