Z księgozbioru T. J. Kałkowskiego / Zakrzewski. - Zakrzewski, Władysław (1903-1944) ([wydawca nieznany], 1939)
Most pod którym przepływa żaglówka, w lewym górnym rogu stylizowany herb, napis u góry: Z Księgozbioru, u dołu: T. J. Kałkowskiego. Nazwisko arysty w obrębie kompozycji.