Z księgozbioru T. J. Kałkowskiego - Zakrzewski, Władysław (1903-1944).; Kałkowski, Tadeusz (1899-1979). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1939)
Most pod którym przepływa żaglówka, w lewym górnym rogu stylizowany herb, napis u góry: Z Księgozbioru, u dołu: T. J. Kałkowskiego. Nazwisko arysty w obrębie kompozycji.
Data według bibliografii.
Strona Ekslibris polski, dostęp 25.07.2018
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.