Ex Libris Prano Gudyno / G. Bagdonavičius. - Bagdonavičius, Gerardas (1901-1986) (1979)
Na pierwszym planie młodzieniec na rydwanie zaprzężonym w trójkę koni, obok karta z napisem Ex Libris Artiae, w głębi fasada budynku. U dołu w ośmiokątnej ramie napis: Ex Libris Prano Gudyno. Nazwisko artysty ryte w obrębie kompozycji.