Encyklopedia rewolucji październikowej - Bazylow, Ludwik (1915-1985).; Sobczak, Jan (1932-2013).; Czarnogórski, Czesław; Achmatowicz, Aleksander (1930-2009).; Państwowe Wydawnictwo Wiedza Powszechna (Warszawa : Wiedza Powszechna, 1987)
Stanowi adaptację słownika encyklopedycznego: Velikaâ Oktâbrskaâ Socialističeskaâ Revolûciâ.
Keywords: Związek Radziecki -- 1917-1921 (Rewolucja) -- encyklopedie